Posne punjene paprike

Posne punjene paprike su odličan izbor za posne dane, ali I za sve koji uživaju u domaćoj kuhinji raskošnih ukusa.
Nije komplikovano za spremiti, čak I ako ga prvi put spremate, biće odlično. Sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
• 15 većih suvih paprika,
• 300 g pirinča,
• 2 veće glavice crnog luka,
• 150 g suvog grožđa,
• 100 g seckanih oraha,
• 100 ml maslinovog ulja,
• so,
• biber.
Priprema:
Crni luk očistite, sitno iseckajte i izdinstajte sa malo ulja. Dodajte pirinač i kratko propržite, neprestano mešajući drvenom kašikom.
Zatim dolijte 1 šolju mlake vode, suvo grožđe i seckane orahe. Posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte dok pirinač ne omekša.
Paprike kratko potopite u vrelu vodu, isperite, te napunite pripremljenim filom i poređajte u odgovarajuću činiju.
Prelijte maslinovim uljem, dodajte šolju mlake vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni 60 minuta na umerenoj temperaturi.
Potom sklonite foliju, pecite još desetak minuta i isključite.

Uzivajte u savršenom ručku