BORANIJA NA GRČKI NAČIN

(posno)

Ako hoćete da se zamerite tinejdžeru-spremite mu boraniju :)

Boranija je izuzetno zdrava, sadrži vitamine A, B, C, E kao i folnu kiselinukalijummagnezijumcink i vlakna. Uz to je I niskokalorična, I kao takva idealna za razne režime ishrane.

Donosimo Vam brz I lagan recept za pripremanje boranije. Ovo jelo će I deca obožavati.
Za pripremu boranije na grčki način potrebni su sledeći sastojci:

·         -450 g boranije (sveže ili zamrznute)

·         -1 glavica crnog luka

·         -4 čena belog luka

·         -2 srednja paradajza (ili iz konzerve oko 150g)

·         -2 kašike maslinovog ulja

·         -1/2 kašičice čilija

·         -biber I so po ukusu

·         -1/2 kašičice cimeta

·         -1 kašičica meda

Priprema:

Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi, tako da vri oko 6-7 minuta. Ukoliko koristite zamrznutu boraniju, kuvajte oko 20 minuta. Zatim boraniju ocedite I isperite hladnom vodom.
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan crni I beli luk. Dodajte paradajz (koji ste prethodno iseckali ili 150gr paradazja iz konzerve), začine (biber I so), I nastavite da dinstate par minuta.
Nakon toga dodajte boraniju, med I cimet. Dobro izmešajte I kuvajte još 15-ak minuta uz povremeno mešanje.

Servirajte toplo i uživajte u laganom i zdravom obroku.